EPICENTER dan 1: Astralis poražen, FaZe i SK pobedili

Igra se Epicenter u Sankt Petersburgu, a evo kako je protekao prvi dan: G2 je počeo iznenađujuće, SK proleteo pored VP, a Liquid i Gambit nedovoljni.

Izvor: Stefan Iliæ KlanRUR

Sreda, 25.10.2017.

19:43

EPICENTER dan 1: Astralis poražen, FaZe i SK pobedili

SK – Virtus.pro [2-0]

Turnir je otvorio duel između SK i Virtus.pro, i očekivano, SK Gaming je pobedio 2-0. Naravno, brazilski tim ostao je bez jednog igrača u timu, i umesto felpsa nastupa boltz. FalleN je posle meča sa VP rekao da nisu imali vremena da vežbaju sa zamenom, pa je njihova igra trenutno malo nesigurna.

Na prvoj mapi, Trainu, fer se najviše istakao u svojoj ekipi i meč je završio sa 23 fraga. Poljacima su dali samo 5 runde, i to sve zaredom. Meč je završen 16:5, a druga mapa nije bila ništa bolja za VP. Igrao se, zatim, Mirage, a ovog puta se raspucao coldzera sa 28. SK je započeo lepo, uzeli su prve tri runde, da bi tu kratku seriju prekinuo niz od tri poljskih rundi. Zatim su runde išle jedna za drugom, ali je ponovo SK krenuo snažno u drugom poluvremenu i bez mnogo mučenja su i završili meč. Virtus.pro je ukupno uzeo samo 12 rundi u dva meča, što je malo razočaravajuće, pogotovo uz činjenicu da Brazilci imaju novog petog igrača.
Astralis – G2 [0-2]

Verovatno i jedini neočekivani ishod prvog dana. Astralis je nakon loše igre poražen od strane francuske ekipe G2.

Prvi meč grupe B obeležio je sjajan ace Andreasa “Xyp9x” Hojsleta u pištolj rundi na prvoj mapi – Cache. On je ostao sam protiv čak četvorice i uspeo je da odbrani plentovanu bombu. Ranije je uzeo i prvi frag, pa je Xyp9x ukupno pokupio ace! Iako je igrao dobro od prve runde i na kraju završio prvi, Xyp9x nije uspeo da motiviše dovoljno tim da uzmu prvu mapu. Nakon te pištolj runde, Astralis je obezbedio još dve runde za 3:0 u startu. Na poluvremenu su vodili 9:6, a zatim G2 kreće mnogo bolje u drugom halfu. Prestigli su Dance, došli su do tačke gde je bilo 12:9 za njih pre nego što su izgubili rundu. Samo četiri runde je Astralis mogao da uzme u drugom delu mape, a u 28-oj rundi na 14:13 za G2, NBK je naleteo na A stack i sam je očistio ceo sajt! Jesu Danci bili na eco rundi, ali svakako lep plej Francuza. Samim tim NBK stavlja Francuze na meč rundu, a kasnije i završavaju mapu. Astralis 0 – G2 1.

Inferno je već bio mnogo više na strani G2 Esports. Sve svoje runde Astralis je uzeo u prvom halfu; force-buy nakon izgubljene pištoljke, prva buy-runda i poslednje dve runde poluvremena. Dominirao je francuski tim tokom celog meča, zatvarali su svaki njihov pokušaj proboja. I na T strani je G2 jednostavno proleteo pored Danaca i mapa je završena 16:4 za 2-0.

Očekivala se mnogo bolja igra Astralisa, ali ovo pokazuje da je G2 došao spreman i da ne treba potceniti Francuze. Videćemo njihove dalje mečeve na Epicentru.

Gambit – FaZe [1-2]

Verovatno i najzanimljiviji meč prvog dana. Prvi tim sveta – FaZe, pomučio se dosta sa osvajačem Majora. Ko je gledao meč mogao je videti kvalitetan i uzbudljiv CS.

Po prvi put morale su se igrati sve 3 mape. Gambit je odabrao Train, FaZe Inferno, a Cache je bila odlučujuća mapa. Posle dužeg vremena mogli smo videti fenomenalnog Ladislava GuardiaN Kovača. Bivši igrač NaVija bio je ogroman faktor u pobedi FaZe klana.

Očajan start prvog dela je verovatno i kriv za poraz FaZe-a na prvoj mapi. Gambit je uzeo pištolj rundu, da bi kasnije napravili momentum na CT strani, pa su došli do prednosti od čak 12:3! I druga pištolj runda ide ekipi iz Kazahstana, ali FaZe uzvraća force rundom. Nakon te runde, nešto je pokrenulo evropsku ekipu i vratili su se u meč! Ništa nije mogao uraditi PGL šampion u drugom poluvremenu. Došlo je do 14:14 i tada Gambit uspeva da nekako osigura bar produžetke, uzima svoju 15. rundu. Ali, FaZe je pre toga uzeo četiri zaredom, tako da su u džepu imali dovoljno para da uzmu izjednačujuću rundu. Nije uspeo FaZe da upotpuni comeback, pa su Kazahstanci pobedili 19:16 za 1-0. Zatim je došao Inferno, FaZe je ovog puta mnogo bolje krenuo u prvom halfu. Sada su oni na T strani vodili 12:3, ali Gambit nije napravio nikakav comeback, pa Inferno ide evropskom mixu, 16:9 i 1-1.
Presudna mapa – Cache, takođe je otišla u produžetke, ali korak više od Traina. Kao što smo gore pomenuli, GuardiaN je igrao fantastično, ovakav njegov nastup nismo odavno videli. Završio je mapu sa čak 47 ubistva, a 33 fraga bila su sa AWP. Na poluvremenu je bilo 8:7 za FaZe. Dobro im je išla CT strana, GuardiaN je gasio brojne pokušaje terora. I u drugom delu je FaZe krenuo solidno. Prve pet runde otišle su u njihovu korist, da bi se Gambit trgnuo malo kasnije i nekako vratio do 15:15. Poslednje runde bile su dosta uzbudljive, gledaoci odavno nisu mogli videti ovoliku količinu neizvesnosti.
Popustila je koncentracija Kazahstancima u produžecima. Mečevi su bili naporni, bilo je potrebno baš dosta razmišljanja. Bile su potrebne dve runde u produžecima, ali jednostavno Evropljani su nešto kvalitetniji individualno. Svako je bio spreman da napravi entry frag i da povuče svoj tim. To je bilo i ključno u ovim momentima, a FaZe je odneo pobedu rezultatom 22:20. North – Liquid [2-1]

Poslednji meč dana i pobeda Northa. Ova Danska ekipa, za razliku od Astralisa, nije razočarala svoje fanove pa je uspela da trijumfuje protiv Amerikanaca.

Ovde nije bilo produžetaka, ali je bilo tesnih mapa. Prva – Inferno, pripala je Team Liquidu i to 16:14! Bilo je dosta borbe i žara s obe strane. North je uspeo da se vrati od 12:3 na 12:12, ali tada Liquid kreće sa malo ozbiljnijom igrom, pa nisu dali Dancima povratak i pobedu.

Poslednje dve mape završile su se identičnim rezultatom – 16:11. I Mirage i Cobble dobio je North, a k0nfig je bio dosta zaslužan za to. Imao je 26 i 27 killova, a sa njim je dobar bio i aizy.

Izvor: KlanRUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: