Kako da znamo koja je agencija za organizovanje letovanja pouzdana?

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.06.2021.

18:36

Kako da znamo koja je agencija za organizovanje letovanja pouzdana?
Poslednji slučaj prevarenih turista, koji su se našli u Grčkoj bez smeštaja, kao i nekoliko stotina njih kojima je pred samo putovanje otkazano letovanje, navodi na pitanje da li se i šta može uraditi ako se ikada nađemo u takvoj situaciji?

"Mi ćemo u skladu sa svojim nadležnostima utvrditi činjenično stanje i preduzeti zakonom propisane mere, ono što možemo da kažemo jeste da ukoliko se utvrde nepravilnosti, da ćemo agencije sankcionisati potpisivanjem određenih upravnih i kaznenih mera, a naravno putnici svoja prava moraju potražiti sudskim putem" izjavila je Đenić za TV Prva.

A, kako ne bismo umesto peščane plaže leto proveli po sudnicama, savet nadležnih je da se pre odabira turističke agencije dobro informišemo. Uvek bi trebalo prvo proveriti da li je račun agencije u blokadi i da li poseduje licencu resornog ministarstva, kao i da li je agencija članica JUTE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: