"Ključno je da plan od 750 milijardi evra bude uspešan"

Predsednica Evropske centralne banke Kristin Lagard ocenila je da je za oporavak Evrozone presudno da evropski plan od 750 milijardi evra bude uspešan.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.10.2020.

10:17

Foto: Epa,JIM LO SCALZO.jpg

"Cilj Komisije je da bude u mogućnosti da novac isplati početkom 2021. godine i to mora apsolutno da se održi", rekla je Lagard u intervjuu za Mond.

Ona je rekla da je "lopta sada na terenu država članica, koje treba da predstave svoje planove oporavka, zatim na Komisiji koja treba da ih razmotri".

"Ključno je da ovaj izuzetan plan bude uspešan", dodala je Lagard.

Pregovori o ovom planu, usvojenom u julu od strane evropskih lidera kako bi se državama članicama pomoglo da se izbore sa ekonomskim posledicama zdravstvene krize, nailaze na blokadu u Evropskom parlamentu po pitanju uslovljavanja isplate novca u skladu sa vladavina prava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

8 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: