Svet

Utorak, 26.04.2022.

21:40

I Bugarska ostaje bez gasa? Obustavlja se

"Gasprom" će obustaviti isporuku gasa Bugarskoj od 27. aprila, objavio je Frans pres pozivajući se na bugarsko ministarstvo energetike.

Izvor: B92.net

I Bugarska ostaje bez gasa? Obustavlja se
Ilustracija: Shutterstock/FedotovAnatoly

Prema rečima portparolke vlade Lene Borislavove, premijer i zamenik premijera su svesni situacije i nema razloga za paniku ili brigu.

"O takvom scenariju se razgovaralo u februaru i spremni smo da reagujemo. Postoje dogovori za alternativne isporuke, sve je obezbeđeno", naglasila je Borislavova.

Ministar energetike Aleksandar Nikolov izneće više detalja u sredu.

Ranije danas, ruski Gasprom obavestio je Poljsku da od srede ostaje bez ruskog gasa jer obustavlja isporuke preko gasovoda Jamal, potvrdila je poljska kompanija PGNiG.

Poljski premijer i ministarka za klimu saopštili su da je na to Poljska spremna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

19 h

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Podeli: