Erdogan traži da kupi avione F-16 od SAD; Bajden mu rekao šta Vašington želi

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izrazio je spremnost da kupi borbene avione F-16 od SAD, izjavio je američki predsednik Džozef Bajden.

Svet

Izvor: Tanjug

Utorak, 30.05.2023.

08:23

Erdogan traži da kupi avione F-16 od SAD; Bajden mu rekao šta Vašington želi
Ilustracija, Foto: EPA-EFE/JAGADEESH NV

Bajden je dodao da je turskom kolegi odgovorio da Vašington želi da Ankara odustane od prigovora na ulazak Švedske u NATO.

"Razgovarao sam sa Erdoganom. Čestitao sam mu. On i dalje želi da uradi nešto kada je reč o avionima F-16", rekao je Bajden novinarima u ponedeljak, prenosi Rojters.

Dodao je da će sa Erdoganom razgovarati sledeće nedelje.

U saopštenju kabineta turskog predsednika navodi se da su se dvojica lidera složila da prodube saradnju u svim aspektima bilateralnih odnosa čiji je značaj, kako se ističe, još više porastao u odnosu na regionalne i globalne izazove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: