Kina pregovara sa SAD

Kina je potvrdila danas da je tokom razgovora sa najvišim trgovinskim zvaničnicima SAD izvršen pritisak da se ukinu carine.

Svet

Izvor: B92

Subota, 09.10.2021.

09:12

Kina pregovara sa SAD
Foto: Depositphoto, ruskpp

Vašington ove razgovore smatra testom bilateralnih odnosa dve najveće svetske ekonomije.

Virtuelni razgovor između američke trgovinske predstavnice Ketrin Tai i potpredsednika kineske vlade Liju Heja, usledili su nakon najave Tai da će insistirati na iskrenim razgovorima i tražiti od Kine da se pridržava obaveza preuzetih trgovinskim sporazumom "Faza 1" koji je postigao bivši predsednik SAD Donald Trump, prenosi Rojters.

Kina hoće da ih "sahrani": "Ilegalno je"

"Kineska strana pregovarala je o ukidanju tarifa i sankcija i pojasnila svoj stav o kineskom modelu ekonomskog razvoja i industrijskoj politici", saopštila je kineska državna novinska agencija Sinhua nakon juče održanih razgovora.

Kina ima sve više problema

U saopštenju američkog ministarstva finansija se kaže da su američka ambasadorka Tai i potpredsednik kineske vlade Liju razmotrili primenu Ekonomsko-trgovinskog sporazuma između SAD i Kine i složili se da će se dve strane ubuduće konsultovati o određenim otvorenim pitanjima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija ostaje bez goriva?

Ukrajina sve više uništava rafinerije nafte unutar Rusije, smanjujući moskovske zalihe i izazivajući skok lokalnih cena.

15:08

4.5.2024.

20 h

Podeli: