Avio-gigantu neće biti potrebna državna pomoć: Uspeli da prikupe 25 milijardi $

Boing je uspešno prikupio 25 milijardi dolara putem obveznica.

Svet

Izvor: B92

Subota, 02.05.2020.

10:30

Avio-gigantu neće biti potrebna državna pomoć: Uspeli da prikupe 25 milijardi $
Foto: EPA, Gary He

Za sada avionskom gigantu neće biti potrebna državna pomoć kako bi se nosio s učincima koronavirusa

Boeing je registrovao snažnu potražnju investitora na svom tržištu obveznica.

"Trenutno ne nameravamo da tražimo dodatno finansiranje na tržištima kapitala niti kod vlade SAD", saopštila je kompanija.

Grupa očekuje da će izdavanje sedam različitih izdanja obveznica s rokom dospeća od tri do 40 godina biti završeno do 4. maja. Avionski div nije otkrio traženi interes.

Ove nedelje je Boing objavio da je u prvom tromesečju ostvario 641 milion dolara gubitka, najavljujući i 10-postotno smanjenje radne snage. Kriza zabrinutosti, koja je započela prizemljivanjem aviona 737 max, produbila se globalnom pandemijom novog koronavirusa, koji je zaustavio avionski promet širom sveta, piše SEEbiz.

S&P je u sredu srezao rejting Boinga, ali taj rejting je i dalje na nivou relativno sigurnog ulaganja.

Američka vlada uključila je paket pomoći za Boing u iznosu od 17 milijardi dolara u paket od dve milijarde dolara koji je usvojila u martu. Vašington je do danas uputio kompanije da kažu kako žele vladin novac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

23 h

Svet

Preuzeće kontrolu? Putin: Setite se 90-ih...

Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je mogućnost nacionalizacije kompanija u interesu nacionalne odbrane, napominjući da je prelazak preduzeća u državnu svojinu opravdan samo ako radnje vlasnika štete bezbednosti zemlje.

15:15

27.4.2024.

15 h

Podeli: