Kupce u supermarketu dočekale "antikrizne korpe"

Ruski kupci bili su prijatno iznenađeni kada su ih u jednom moskovskom hipermarketu dočekala kolica sa već spakovanim proizvodima.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 24.03.2020.

13:10

Kupce u supermarketu dočekale
Ilustracija: Depositphotos, bodnarphoto

U pitanju su bili proizvodi potrebni u slučaju pogoršanja situacije zbog koronavirusa. Moskovljani su to šaljivo nazvali "antikriznom korpom".

Lanac hipermarketa "Ašan" je takvom akcijom želeo da pokaže da nema razloga za zabrinutost – rafovi su puni, a namirnica ima dovoljno za sve.

Sudeći po fotografijama koje su se proširile društvenim mrežama, u "antikriznim kolicima" su ponuđena dva kompleta proizvoda po različitim cenama – jeftinija varijanta košta 2.634 rubalja (oko 30 evra), a skuplja 3.491 rubalja (oko 40 evra).

U kompletu se nalaze heljda, toalet-papir, šećer, razne vrste testenina, brašno, biljno ulje, vlažne maramice.

Kasnije se ispostavilo da je to bila jednodnevna akcija u moskovskim radnjama, a da prodavnice "Ašana" u drugim ruskim regionima neće imati takvu akciju, prenosi Sputnjik.

Ranije je sekretar za štampu Asocijacije maloprodajnih kompanija Ilja Vlasenko rekao da je u martu bila povećana tražnja za testeninama, heljdom, proizvodima za ličnu higijenu i hemijom za domaćinstvo, a trgovci uveravaju da zaliha ima dovoljno i da nema razloga za paniku. O tome svedoče i pune moskovske radnje.

Pored toga, svi moskovski hipermarketi vrše i dostavu namirnica na kućnu adresu, a mnogi od njih su pokrenuli i akciju besplatne dostave za penzionere, odnosno za starije od 65 godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rublja suspendovana

Predsednik Italijansko-ruske trgovinske komore (IRTP) Ferdinando Pelaco saopštio je da se obustavlja sistem koji je omogućavao ruskim kompanijama da kupuju robe iz Italije za rublje.

15:33

29.4.2024.

1 d

Svet

"Prijateljska zemlja" ne želi rusko – već američko

Turska je u pregovorima sa američkim energetskim divom ExxonMobilom oko ugovora vrednog više milijardi dolara za kupovinu tečnog prirodnog gasa (LNG), u nastojanju da smanji svoju zavisnost od ruske energije, navodi se u izveštaju Fajnenšel tajmsa.

22:24

29.4.2024.

1 d

Podeli: