Rampa EU: Embargo za izvoz oružja, Turska žestoko reagovala zbog potencijalnih sankcija

Tursko ministarstvo spoljnih poslova osudilo je i odbacilo odluku Evropske unije da suspenduje izvoz oružja ovoj zemlji.

Svet

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 14.10.2019.

19:20

Rampa EU: Embargo za izvoz oružja, Turska žestoko reagovala zbog potencijalnih sankcija
Foto: Depositphotos, jabiru, 11666895

Embargo na izvoz oružja je uveden zbog turske ofanzive u Siriji i aktivnosti bušenja gasa u istočnom Mediteranu.

Zemlje EU obavezale su se danas da će suspendovati izvoz oružja Turskoj i pristale da naprave listu ekonomskih sankcija zbog turske eksploatacije nafte i gasa u vodama kod Kipra, prenosi Rojters.

Ankara će ozbiljno preispitati svoju saradnju sa EU u nekim oblastima zbog njene "nezakonite i pristrasne" pozicije, navelo je tursko ministarstvo spoljnih poslova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: