Proizvođač čipova rešen da napravi veliku akviziciju do kraja godine

Brodkom pregovara o potencijalnoj akviziciji proizvođača bezbednosnog softvera Simanteka, objavili su zapadni mediji navode neimenovanih izvora.

Svet

Izvor: B92

Petak, 05.07.2019.

19:41

Proizvođač čipova rešen da napravi veliku akviziciju do kraja godine
Foto: Epa/MAURITZ ANTIN

Nakon prošlogodišnje kupovine CA Tehnolodžiza za 19 milijardi dolara, proizvođač čipova, prema rečima neimenovanih ljudi upoznatih sa situacijom, pokušava da kupi posrnulu kompaniju iz Mauntin Vjua u Kaliforniji, specijalizovanu za sajberbezbednost.

Navodno, rezervni plan u slučaju da akvizicija ne bude uspešna okrenut je ka Tibko softveru. Ta kompanija, takođe stacionirana u Kaliforniji, pod kontrolom je Vista partnersa od 2014. godine.

U slučaju da dogovor sa Simantekom uspe, druga opcija bila bi odložena ili privremeno odbačena, rekli su insajderi i dodali da izvršni direktor Hok Tan priželjkuje da završi jednu veliku transakciju pre kraja godine.

Američki predsednik Donald Tramp blokirao je prošle godine pokušaj Brodkoma da preuzme drugog proizvođača čipova Kalkom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: