Amerika želi vojnu nadmoć u svemiru, najavljuje nova oružja

Američki predsednik Donald Tramp je istakao značaj budućih svemirskih snaga i rekao da SAD moraju da ostvare nadmoć u svemiru pomoću tehnoloških dostignuća.

Svet

Izvor: B92

Petak, 31.05.2019.

07:30

Amerika želi vojnu nadmoć u svemiru, najavljuje nova oružja
Foto: Epa/Vogel POOL

U govoru održanom pred diplomcima Vazduhoplovne akademije SAD, Tramp je istakao da će rat u svemiru biti drugačiji i podvukao da niko "neće poverovati" kakve će nove tehnologije uskoro biti deo američkog vojnog arsenala.

Dodao je da će zatražiti od Kongresa da više investira u hipersonična oružja.

Tramp je istakao kako su investicije u vojsku od najvećeg značaja, ali i da se nada da Vašington nikada neće morati da upotrebi ta oružja.

Vrhovni komandant SAD posebno je pohvalio američke vazduhoplove, izdvojivši novi Boingov F-35, za koji je rekao da "uliva strah" neprijateljima i "daje sigurnost" saveznicima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

23 h

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

10 h

Podeli: