Sorosevih pet minuta - niko nije ostao pošteđen

Milijarder Džordž Soros opisao je najpopularniju kriptovalutu bitkoin kao običan balon od sapuna i rekao da on predstavlja utočište za autoritarne režime.

Svet

Izvor: B92

Subota, 27.01.2018.

09:54

Sorosevih pet minuta - niko nije ostao pošteđen
Foto: Epa/OLIVIER HOSLET

Soros se u Davosu, kao i ranije, okomio na sve i svakoga: Vladu Donalda trampa, društvene mreže, bitkon. Rusiju je nazvao „mafijaškom državom“ Vladimira Putina.

Napao je i Fejsbuk i Gugl, opisao ih je kao “sve moćnije monopoliste” koji bi mogli da budu u iskušenju da se povežu s autoritarnim režimima radi stvaranja "totalitarne mreže koju ne bi mogli da osmisle ni u romanima“.

“Davos je dobro mesto za objavu da su njihovi dani odbrojani”, rekao je on.

Nije štedeo ni bitkoin, međutim, misli da će njegov pad biti postepen.

"Sve dok imate diktature u porastu, vi ćete imati drugačiji kraj, jer će se vladari u tim zemljama okrenuti bitkoinu", rekao je Soros i dodao:

"Ali to je ipak tipičan balon. Međutim, tehnologija blokčejn može da se koristi i mi j eveć koristimo, na primer za pomoć migrantima da omuniciraju sa svojim porodicama i prebacuju novac"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: