Svet

Ponedeljak, 18.12.2017.

19:04

EU im izbacuje sve avione - zabrana letenja

Britanske avio-kompanije će izgubiti sva prava letenja koja je EU ispregovarala sa trećim zemljama, nakon što Britanija izađe iz evropskog bloka.

Izvor: Tanjug

EU im izbacuje sve avione - zabrana letenja
Foto: Thinkstock

Izgubiće i ona prava letenja koja su ispregovarale pojedinačne članice EU, saopštila je Evropska komisija.

U obaveštenju avio-kompanijama, Komisija navodi da svi britanski avio-prevoznici više neće uživati u pravima koja proizlaze iz bilo kog sporazuma u kome je EU jedna strana potpisnica, kao i u pravima propisanim sporazumom o otvorenom nebu između EU i SAD, prenosi agencija Rojters.

Avio-kompanije će, takođe, izgubiti prava letenja propisana sporazumima između pojedinačnih članica EU i trećih zemalja, jer se više neće smatrati avio-prevoznicima iz EU.

Osim toga, sve dozvole za rad odobrene od britanskih vlasti za civilnu avijaciju više neće biti validne za EU, navodi se u obaveštenju.

To znači da će britanske avio-kompanije biti odsečene sa unutrašnjeg tržišta EU, navodi britanska agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Svet

"Nećemo ometati snabdevanje ruskim gasom"

Moldavija neće ometati isporuku ruskog gasa kroz svoj region Transistriju nakon što ugovor o tranzitu sa Ukrajinom istekne ove godine, izjavio je juče moldavski ministar energetike Viktor Parlicov.

7:56

8.5.2024.

1 d

Podeli: