Epl ima više novca nego vlasti SAD?

Kompanija Epl trenutno ima više novca nego vlasti Sjedinjenih Američkih Država, pokazuju novi podaci američkog Ministarstva finansija.

Svet

Izvor: B92

Petak, 29.07.2011.

19:56

Default images

Američka vlada raspolaže sa 73,7 milijardi dolara u gotovini, dok su rezerve giganta elektronske industrije dostigle 76,4 milijardi dolara.

Epl raspolaže sa više od 76 milijardi dolara u gotovini i lako dostupnoj imovini, zbog čega kruže mnoge spekulacije u vezi sa time šta će kompanija da učini sa tolikim kapitalom.

“Epl pokušava da sakrije svoje karte”, izjavio je tržišni analitičar Danijel Ešdaun. Komentatori smatraju da će kompanija isporistiti novac za kupovine drugih firmi i zaštitu tehnoloških patenata.

Procenjuje se da su se na meti Epla našli internet knjižara “Barns i Nobl” i sajt za onlajn gledanje filmova Netfliks.

Sa druge strane, SAD svakog meseca potroše 200 milijardi dolara više od ukupnih prihoda.

Američki Predstavnički dom uskoro bi trebalo da glasa o predlogu zakona o podizanju limita zaduživanja države, kako bi administracija mogla da servisira svoje finansijske obaveze posle 2. avgusta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: