Srbija

Ponedeljak, 27.06.2016.

08:57

"Žao mi je, sa 2 CHF zajma nisu socijalni slučaj"

Guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković kaže da zaduženi u švajcarskim francima ne bi trebalo da očekuju neko novo rešenje osim već ponuđenih.

Izvor: B92, Tanjug

Foto: Thinkstock

"Žao mi je kada govorimo o tom problemu, ali bojim se da je očekivanje da se problem reši na drugačiji način od onoga koji je ponudila NBS i Vlada Srbije, da se svaki kredit razmatra pojedinačno sa svakim klijentom, dovelo do toga da građani dođu u još nezavidniju situaciju", kazala je Tabakovićeva na konstataciju RTS-a da je Bregzit dodatno ojačao švajcarski franak i opteretio dužnike u toj valuti.

Tabakovićeva je kazala da u Srbiji ima 20.400 kreditnih partija u švajcarskim francima, a da je zaduženih građana u toj valuti ukupno 16.569.

To znači, kako je objasnila, da 3.831 građanin ima po dva kredita u švajcarskim francima, što znači da među dužnicima u toj valuti nisu svi jednaki, niti socijalni slučajevi, i da ne želi da iko preporučuje banci i državi da zavlači ruku u džep svih građana, kako bi se rešili problemi pojedinaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

128 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

11 h

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Podeli: