Za Kineze nema dilema - najbolji deo Srbije je...

Tradicionalno dobri i prijateljski odnosi Srbije i Kine u prethodnih nekoliko godina još više su unapređeni.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 23.05.2017.

19:59

Za Kineze nema dilema - najbolji deo Srbije je...
(Foto: Thinkstock.com)

To se vidi i sve većim prisustvom kineskih privrednika koji su uspeli da osnuju dve ozbiljne asocijacije, izjavio je predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor.

"Pored trgovinske delatnosti, primetno je zastupljena i proizvodna delatnost, a veoma su značajni i strateški projekti na državnom nivou u kojima je Kina glavni partner. Obnavljanje železničke pruge Beograd-Budimpešta je veoma značajno za Vojvodinu i celu Srbiju, te nas veoma raduje realizacija ovog projekta", rekao je Pastor, nakon sastanka sa predsednicima Asocijacija kineskih privrednika u Srbiji i Vojvodini.

Pastor smatra da se pokazalo da, bez obzira na geografsku udaljenost dve države, nema prepreka da kineski privrednici ovde posluju i istakao da će Skupština Vojvodine biti na rapolaganju asocijacijama kineskih privrednika u cilju uspostavljanja kontakata i njihovog većeg prisustva na našem tržištu.

Predsednik Asocijacije kineskih privrednika u Vojvodini Cou DJunvej naglasio je da su predstavnici te organizacije, osnovane decembra prošle godine, krenuli u obilazak gradova u Vojvodini koja je, prema njegovim rečima, najznačajniji privredni deo Srbije.

Cou smatra da je cilj obe asocijacije što bolja promocija Srbije u Kini i dovođenje kineskog kapitala u Srbiju.

Takodje, na sastanku je naglašeno da postoji velika zainteresovanost i za promociju kineskog jezika, tradicije i kulture u Srbiji, kao i za saradnju u oblasti turizma, ekonomije i obrazovanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

8 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: