Upozorenje onlajn šopovima: Jasno naznačiti trajanje popusta

Svi onlajn šopovi u Srbiji po Zakonu o trgovini su u obavezi da jasno naznače trajanje popusta.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 04.03.2021.

12:21

Upozorenje onlajn šopovima: Jasno naznačiti trajanje popusta
Foto: Depositphotos, VadimVasenin

Oni moraju znati od kog do kog datuma važi određeni prodajni podsticaj, podsećaju u Sektoru udruženja privrede Privredne komore Srbije (PKS) uoči prolećnih sniženja.

"Ponuda prodajnog podsticaja sadrži vrstu podsticaja, precizno i jasno odredenje robe ili usluge na koju se odnosi, period važenja podsticaja, sa naznakom datuma početka i datuma isteka, a u slučaju rasprodaje, naznaku 'dok traju zalihe', kao i sve eventualne posebne uslove vezane za ostvarivanje prava na podsticaj, podsećaju u Sektoru udruženja", ukazuju iz Sektora udruženja privrede PKS.

"Prodajni podsticaj je ponuda robe ili usluge pod povoljnijim uslovima u odnosu na redovnu ponudu i to naročito sa sniženom cenom, posebnim uslovima prodaje, isporuke, sa obećanjem nagrade, sa pratećim poklonima u programima lojalnosti odnosno drugim pogodnostima", navodi se u Zakonu o trgovini, saopšteno je na sajtu PKS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

8 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: