Umesto da pojeftini, gorivo nam poskupelo

Umesto pojeftinjenja, koje su vozači s pravom očekivali, zbog jačeg dinara, ali i niže vrednosti dolara u odnosu na evro, gorivo u Srbiji poskupelo je oko dinar

Srbija

Izvor: B92

Subota, 16.09.2017.

09:02

Umesto da pojeftini, gorivo nam poskupelo
(Foto: Thinkstock)

Benzin se umesto za 140,7 dinara prodaje za 141,7 dinara, a evrodizel za 146,9 umesto za 145,9 dinara.

Trgovci ovo iznenađenje pravdaju skokom cene sirove nafte, tipa „brent”, koja se prodaje za 54,23 dolara za barel, ali i uraganima koji će i u narednom periodu nastaviti da utiču na tržište nafte. U isto vreme, iz OPEK-a obećavaju da će uraditi sve kako bi obezbedili stabilnost i sigurnost naftnog tržišta.

Iako je uragan daleko od Srbije, a i naša zemlja ne kupuje američku laku naftu, već crno zlato tipa „brent”, trgovcima ni to nije bio dovoljan razlog da zadrže stare cene, piše Politika u današnjem štampanom izdanju. .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Stvara se gigant nad gigantima?

Australijska rudarsko-metalska grupa BHP objavila je nameru da preuzme britansku rudarsku kompaniju "Anglo ameriken", koju je procenila na oko 36 milijardi evra.

11:00

27.4.2024.

1 d

Svet

Preuzeće kontrolu? Putin: Setite se 90-ih...

Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je mogućnost nacionalizacije kompanija u interesu nacionalne odbrane, napominjući da je prelazak preduzeća u državnu svojinu opravdan samo ako radnje vlasnika štete bezbednosti zemlje.

15:15

27.4.2024.

1 d

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: