"Umesto 50, biće i 350 mil € u ponudi za "Teslu""

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović izjavila je da očekuje da na jesen bude potpisan koncesioni ugovor za Aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 22.06.2017.

12:16

Foto: Tanjug, arhiva

"Plan je da do 4. septembra stignu obavezujuće ponude sa detaljima koji se odnose na razvoj beogradskog aerodroma i planiranim ulaganjim", rekla je Mihajlović novinarima u Nišu gde je obišla rekonstruisani terminal aerodroma "Konstantin Veliki".

Dodala je da očekuje da će stići najbolje ponude za koncesiju jer je aerodrom u Beogradu najbrže rastući u regionu.

"Vlada Srbije i brojni kostultanti i druge institucije koje su učestvovale u razvoju tog aerodroma procenjuju da je sasvim realno da ponude akoncesionara iznose 350 miliona evra, a ne 50 miliona evra kako je ranije procenjivano", rekla je Mihajlović.

Neobavezujuće ponude za koncesiono upravljanje beogradskim Aerodromom "Nikola Tesla" dostavila su četiri konzorcijuma i jedna kompanija, koji su ispunili uslove za drugi fazu postupka u kojoj se dostavljaju obavezujuće ponude, objavljeno je na sajtu Aerodroma.

Ponude su dali švajcarsko-francuski konzorcijum ("Merdijam istern Jurop investments", Aerodrom iz Ciriha i "Efaž"), indijsko-grčki konzorcijum ("GMR infrastrakčr limitid" i "Terna"), francuska kompanija "Vinsi erports", južnokorejsko-tursko-kiparski konzorcijum ("Incion internešenel erport korporejšn", "Jitirimlari ve isletme" i "VTB kapital infrastraktr") i kineski konzorcijum ("Hejna er trevl servis", "HNA" i "Čajna nešenel aero tehnolodži").

Na pretkvalifikacioni konkurs za Aerodrom "Nikola Tesla" u narednih 25 godina javilo se 27 zainteresovanih kompanija.

Objavljivanjem imena onih koji su prošli kvalifikacije počinje druga faza postupka koja će trajati dva i po meseca, odnosno 75 kalendarskih dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

7 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: