Ugostitelji i trgovci pod lupom: Poreska kontroliše evidentiranje prometa VIDEO

U cilju što boljeg i efikasnijeg funkcionisanja, kao i poštovanja svih zakona, propisa i planova, Poreska uprava donosi godišnji plan poreske kontrole.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 16.07.2019.

19:01

Ugostitelji i trgovci pod lupom: Poreska kontroliše evidentiranje prometa VIDEO
Foto: Screenshot/Prva

Jedna od kontrola je i kontrola evidentiranja prometa.

Na osnovu tog plana sačinjavaju se operativni planovi za kraće vremenske periode od tromesečnog do dnevnog nivoa.

"Suština i cilj operativne analize rizika je da poreske kontrole budu zasnovane na rizicima i da se prioritet daje kontrolama prema faktorima rizika koji ukazuju na verovatnoću nepoštovanja poreskih propisa", kaže za Prvu TV Gordana Polić, koordinator u Sektoru za kontrolu poreske uprave.

Poreske propise ne poštuju i oni koji ne izdaju fiskalne račune a u obavezi su da to učine.

Zato se sprovodi kontrola evidentiranja prometa kako bi se on uveo u legalne tokove a ciljna grupa su ugostitelji i trgovci, odnosno oni koji posluju sa velikom količinom novca.

"Iz tih razloga, poreska kontrola prisutna je na svim manifestacijama koje se održavaju u toku leta, na planinama, u izletištima svih većih gradova Srbije", ističe Mirjana Vasiljević, načelnik u Sektoru za kontrolu.

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

17 h

Podeli: