Vesti -

Traži se projektant gondole "Novak Đoković"

Opština Vrnjačka Banja raspisala je tender za izradu idejnog rešenja za izgradnju Gondole Vrnjačka Banja – Goč.

Izvor: eKapija / B.P.
Podeli
Foto: shutterstock, photopixel
Foto: shutterstock, photopixel

Prema projektnom zadatku, cilj gradnje gondole je da se na najefikasniji način povežu dve poznate turističke lokacije - Vrnjačka Banja i Goč, što bi produžilo turističku sezonu i obogatilo ponudu.

Lokacija na kojoj je predviđena izgradnja je od užeg centra Vrnjačke banje gde bi bila pozicionirana polazna stanica, pa do vrha planinskog centra Goča, gde je planirana izlazna stanica, sa međustanicom Lipova na oko dve trećine dužine predviđene trase.

Gondola je planirana u dužini od 6.950 metara, sa oko 108 kabina i 47 stubova na trasi. Predviđena brzina je 6 m/s, a kabine će biti rasklopnog tipa, kapaciteta za 10 osoba.

Gondola će imati nosače skija, bordova, mauntin bajkova, wi-fi kabine, grejanje sedišta i jednu kabinu sa dodatnim komercijalnim sadržajima.

Na međustanici i izlaznoj stanici u planu je i restoran, suvenirnica, bob na šinama i zip-lajn.

Takođe treba predvideti izgradnju prilaznih puteva i pristupnih saobraćajnica, mini-postrojenja za preradu otpadnih voda, parkinga.

Tender vredan 18,3 miliona dinara otvoren je do 25. aprila. Kako je ranije najavljeno, gondola od Vrnjačke Banje do Goča nosiće ime "Novak Đoković" i gradiće se u partnerstvu sa porodicom Đoković.

Predsednik opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović rekao je krajem 2022. da će gondola početi da se gradi sredinom ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.