Srbija

Sreda, 17.01.2024.

11:28

Sančez i Makron sa bine pozdravljaju Vučića: "On je naš dobar prijatelj" FOTO/VIDEO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednicom Mađarske Katalin Novak na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu.

Izvor: B92.net

Sančez i Makron sa bine pozdravljaju Vučića:
Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

"Razmenili smo mišljenja o aktuelnoj geopolitičkoj situaciji, dešavanjima u regionu i daljem jačanju prijateljskih i dobrosusedskih odnosa Srbije i Mađarske", napisao je na svom Instagram profilu.

I u narednom periodu nastavljamo da planiramo i radimo zajedno za bolju budućnosti naših zemalja, dodao je.

Vučić u Davosu sa predsedavajućom Saveta ministara BiH Borjanom Krišto

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsedavajućom Saveta ministara BiH Borjanom Krišto tokom Svetskog ekonomskog foruma u Davosu.

"Sa predsedavajućom Saveta ministara BiH razgovarao sam na Svetskom ekonomskom forumu o jačanju sveukupne saradnje dveju zemalja, evropskom putu regiona i drugim aktuelnim pitanjima", napisao je na svom instagram profilu.

Vučić u Davosu sa novoizabranim predsednikom Argentine Havijerom Milejom

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sa novoizabranim predsednikom Argentine Havijerom Milejom.

"Imao sam čast da upoznam Havijer Mileja i verujem da ćemo sa Argentinom nastaviti dobru saradnju u budućnosti", napisao je Vučić.

Vučić u Davosu sa Plenkovićem

"Kratak razgovor sa premijerom Hrvatske Andrejem Plenkovićem o odnosima Srbije i Hrvatske za koje verujem da mogu i moraju da budu bolji u budućnosti", napisao je Vučić na Instagramu.

Vučić u Davosu razgovarao sa Sančezom

"Sa velikim i iskrenim prijateljem Srbije Pedrom Sančez razgovarao sam o aktuelnim pitanjima naših bilateralnih odnosa, kao i o temama koje su obeležile ovogodišnji Svetski ekonomski forum u Davosu. Pozvao sam Sančeza da ponovo poseti Srbiju, kako bismo mu predstavili našu novu viziju Srbije i planove za Expo 2027 i razmotrili mogućnosti za dodatnu saradnju", napisao je Vučić na Instagramu.

Pedro Sančez se obratio Vučiću VIDEO

"Raduje me to što se EU otvara ka Zapadnom Balkanu. To je region kome smo vrlo posvećeni", rekao je Sančez.

"Gledate u predsednika Vučića?", upitan je on. "Da, on je dobar prijatelj Španije i mene lično. Drago mi je da ga opet ovde vidim. Mi smo vrlo posvećeni, Aleksandar zna, pristupanju Zapadnog Balkana EU. To će nam doneti dosta snage , kao i stabilnost tom delu Evrope", odgovorio je Sančez.

Makron sa bine pozdravio Vučića VIDEO

Francuski predsednik Emanuel Makron je sa bine u Davosu pozdravio predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Vučić se sastao sa predsednicom Evropske centralne banke

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Davosu sa predsednicom Evropske centralne banke.

"Sa predsednicom Evropske centralne banke Kristin Lagard o ekonomskim predviđanjima za 2024. godinu u izazovnom i složenom međunarodnom kontekstu, a posebno o perspektivama razvoja i merama monetarne politike ekonomija izvan EU, koje bi doprinele opštoj finansijskoj stabilizaciji", napisao je predsednik.

Vučić u Davosu sa Makronom

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Davosu sa predsednikom Republike Francuske Emanuelom Makronom.

"Srdačan susret sa prijateljem Emanuelom Makronom i razgovor o glavnim temama na Svetskom ekonomskom forumu i perspektivama Srbije na EU putu. Zahvalio sam predsedniku Makronu na tome što je deo svog izlaganja posvetio upravo našoj zemlji, rekavši da je EU dobar projekat za Srbiju koja je odabrala taj put, čime nam je na poseban način izrazio podršku", napisao je predsednik na Instagramu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: