Palma: Penzioneri danas ne bi imali ni svetlo

Predsednik Skupštine grada Jagopdine i narodni poslanik Dragan Marković - Palma, pozdravio je odluku vlade o povećanju penzija i plata.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 17.10.2017.

19:36

Palma: Penzioneri danas ne bi imali ni svetlo
Foto: Thinkstock

On je ocenio, da nisu pre tri godine napravljene reforme, penzioneri ne bi danas imali ni svetlo u kući.

"Povećanjem penzija i plata u javnom sektoru, povećavće se kupovna moć, i oni čije su plate i penzije bile male, sada će moći da planiraju više od onoga što su planirali prethodne tri godine", objasnio je Marković, na svečanoj sednici Skupštine grada povodom 17. oktobra Dana oslobođenj Jagodine od fašizma u Drugom svetskom ratu.

"Kada su predložene reforme, i kada je to bila tačka dnevnog reda na sednici Skupštine Rpeublike Srbije, manjina poslanika, opozicija, bila je protiv toga, ali da tada nisu naprvaljene reforme, danas veliki broj penzionera nebi imao para ni za svetlo u kući, ni za dve sijalice jednu u dnevnom boravku a drugu pred vartima", rekao je Marković.

Pogledajmo kako nam je u komšiluku, u Grčkoj, tamo su pet puta smanjivali penzije i plate i još su u mnogo težoj situaciji od penzionera i zaposlenih u javnom sektoru u Srbiji, zaključio je Marković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: