GDS: Stanovi koji se dele novi i apsolutno u redu

Sva četiri stana u naselju Braće Jerković, koji će biti dodeljeni u igri "Uzmi račun i pobedi", su novi i apsolutno u redu", kaže direktor GDS Nebojša Šurlan.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 21.02.2017.

17:56

GDS: Stanovi koji se dele novi i apsolutno u redu
(Foto: Thinkstock.com)

"Apsolutno stojimo iza toga da je kompletna zgrada sasvim u redu, da su stanovi novi, neupotrebljavani i vrlo dobri i nadamo se da će dobitnici nagradne igre imati priliku da uživaju u njima", rekao je Šurlan Tanjugu.

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović je ranije danas izjavila da će lično proveriti da li je sve u redu sa stanovima koji se dodeljuju u nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi", nakon saznanja da jpostoi veliki broj pritužbi, čak krivičnih prijava, zbog loše izvedenih radova u naselju "Braće Jerković".

Među glavnim nagradama je šest stanova u Beogradu - jedan na lokaciji "Beograd na vodi", drugi u naselju "Stepa Stepanović", a četiri su u naselju "Braća Jerković".

"Mi smo bili u kontaktu sa komisijom koja je organizovala nagradnu igru i obezbedili smo pet stanova. Jedan u 'Stepi' i četiri sa projekta 'Padina' u 'Braće Jerković'", rekao je Šurlan.

On je kazao da je istina da je tokom izgradnje tog objekta "Padina" u naselju "Braće Jerković" bilo određenih problema i da su na osnovu analize i ekspertize Građevinskog fakulteta 2013. godine odradili potrebnu sanaciju i da je otada zgrada apsolutno ispravna.

"Reč je o samo jednoj od pet lamela koja je bila u problemu. Od tada se zgrada koristi i ljudi stanuju u njoj od 2012. godine", rekao je Šurlan.

On je objasnio da su problemi nastali tokom izvođenja radova od 2010. do 2012. godine i da je zgrada od početka 2014. apsolutno rešena svih problema.

"Ponovo je urađen tehnički pregled i izdata upotrebna dozvola, iako stanari stanuju u toj zgradi od 2012. godine", dodao je Šurlan.

Kad je reč o stanovima koji su u nagradnom fondu, ministarka predlaže da komisija koja vodi nagradnu igru proveri stanove koje je Građevinska direkcija opredelila kao nagradu i da utvrdi da li oni odgovaraju standardima nagradne igre. U slučaju da ta komisija utvrdi da stanovi nisu adekvatni, Građevinska direkcija iz svog fonda, prema njenim rečima, treba da odredi druge stanove za pobednike u nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

7 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: