Srbija

Utorak, 28.11.2023.

20:33

Formulari za pomoć od 10.000 dinara podeljeni srednjim školama u Srbiji

Formulari koje učenici treba da popune kako bi dobili novčanu pomoć od 10.000 dinara podeljeni su srednjim školama, dok će sutra biti podeljeni učenicima.

Izvor: B92.net

Formulari za pomoć od 10.000 dinara podeljeni srednjim školama u Srbiji
Ilustracija: Shutterstock/Maja Marjanovic

Prijavljivanje za pomoć od 10.000 dinara za srednjoškolce je počelo danas.

Ministar finansija Siniša Mali je na svom nalogu na Tiktoku objasnio kako izgleda proces prijavljivanja. Učenici treba da popune formular i upišu broj tekućeg računa, a ako nemaju svoj, onda broj računa roditelja.

Obrazac za uplatu jednokratne novčane pomoći sadrži osnovne podatke: ime i prezime učenika, ime i prezime roditelja/staratelja/hranitelja, datum rođenja učenika, opština, mesto prebivališta, ulica, kućni broj, podaci o ličnom tekućem dinarskom računu i razred koji učenik pohađa.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je ranije da će svi srednjoškolci dobiti novčanu pomoć u iznosu od 10.000 dinara.

On je dodao da je dogovoreno i da se preko Poštanske štedionice svim korisnicima studentskih kartica prebaci 1.000 dinara, a da će država banci to nadoknaditi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: