Drugi plaćaju 15.000 RSD, njima sve džabe uz TV

Na Gradskoj tržnici u Jagodini, prodavači mleka i mlečnih proizvoda dok prodaju svoje proizvode, gledaju televiziju i služi im se i kafa.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 19.08.2017.

13:33

Drugi plaćaju 15.000 RSD, njima sve džabe uz TV
Foto: Thinkstock

Na ovoj tržnici, najvećoj u Pomoravskom okrugu i ovom delu Srbije, tezge na kojima prodaju, odlukom Skupštine grada, su besplatne za poljoprivrednike sa područja Jagodinje, gledanje televizije je besplatno, a kafu plaćaju, kažu prodavači.

U drugim gradovima, mesečni zakup tezge ide do 15.000 dinara, trvde u Upravi pijace i dodaju da ima pijaca po Srbiji gde nemaju zasebne hale sa rashladnim vitrinama, već mleko i po ovako visokim temerparturama prodaju na običnoj tezgi.

Prodavci mleka i mlečnih proizvoda na Gradskoj tržnici, inače, imaju na raspolaganju veoma savremen prostor sa 27 rashladnih vitrina, televizorom, klima uređajima, zidnim satom... rečeno je Tanjugu u Upravi pijace.

Uz prodavce mleka i mlečinih proizvoda iz Jagodine u tom prostoru svoje proizvode prodaju i proizvođači iz susednih opština: Batočine, Svilajnca, Chuprije, Paraćina, ali i iz Užica, Kraljeva i Kragujevca.

Poljoprivrednici u Jagodini su oslobođeni plaćanja poreza na zemljište i šume, a Skupština grada je u avgustu 2011. godine, kupila i poklonila poljoprivrednicima 210 visokomlečnih steonih junica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

7 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: