Vesti -

Ceca novac državi daje iz kredita?

Beograd -- Pevačica Svetlana Ražnatović i njena sestra Lidija Veličković Ocokoljić služiće kaznu u kući i državi će solidarno uplatiti milion i po evra.

Izvor: B92
Podeli

Viši sud u Beogradu prihvatio je sporazum koji predviđa da Svetlana Ražnatović provede godinu dana u kućnom zatvoru, a njena sestra šest meseci.

Pošto rešenje o nagodbi sestara i Tužilaštva postane pravosnažno, sud će im izreći presudu, a one će novčanu kaznu plaćati na tri rate.

Prva rata je 15 dana od pravosnažnosti presude, druga rata je 6 meseci kasnije, a treća rata dve godine od pravosnažnosti presude s tim što ta treća rata podrazumeva i stavljanje hipoteke na kuću u Ljutice Bogdana.

Mediji spekulišu da bi Ražnatovićeva novac za uplatu milion i po evra državi mogla da dobije kao kredit od poslovnih banaka. Koliko je teško podići toliki kredit?

Milion evra - čini se na dohvat ruke. Ako vam banka veruje da ćete pare vratiti, bez posebnog objašnjenja zašto podižete toliko novca, milion je vaš a usrećićete i banku koja će vam zauzvrat dati još i bolje uslove.

Bitno je da klijent ubedi banku da je sposoban da vrati taj iznos, odnosno da obezbedi razne vrste garancija. Ukoliko ih ubedite da ste vi likvidni klijent, naravno da će banka imati bolje uslove da izda jedan veliki kredit nego da se administrativno petlja sa 15 manjih, kaže Dušan Uzelac, urednik sajta kamatica.com.

Ražnatovićeva bi bankare mogla da ubedi i svojom kućom pored stadiona Crvene zvezde. Atraktivna lokacija, velika kvadratura i činjenica da je iznutra renovirana pre dve godine mogle bi da podignu cenu.

Cene ovde se kreću od 1.800 do 2.200 evra po kvadratnom metru ali 20 faktora utiče na svaku cenu nepokretnosti, pa se svaka nepokretnost mora geldati posebno”, objašnjava stručnjak za nekretnine Nedeljko Malinović.

Stručnjaci za nekretnine upozoravaju da su cene na tržištu kuća pale za 30-ak posto. Na prodaju bi uticala i priča koja ide uz ovih 2.000 kvadrata - "popularnost" još iz akcije Sablja nije nešto što ovaj dom čini toplijim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.