Vesti -

10.000 srednjoškolcima, 20.000 penzionerima... Mali najavio termine isplata 4 vrste pomoći

Ministar finansija Siniša Mali potvrdio je najave predsednika Aleksandra Vučića o novim vidovima pomoći s posebnim fokusom na srednjoškolce.

Izvor: B92.net
Podeli
FOTO TANJUG/JADRANKA ILIĆ/bs
FOTO TANJUG/JADRANKA ILIĆ/bs

Mali je najavio isplatu po 10.000 dinara srednjoškolcima u Srbiji kojih, kako je rekao u svojoj objavi na Instagramu, ima oko 235.000.

"Ovo je još jedna mera države kategoriji građana koja je do sada možda bila preskočena i isključivo predstavlja pomoć države grupi mladih koja je ostala nepokrivena dosadašnjim pomoćima", rekao je nedavno Mali.

Mali je na svom Instagram profilu najavio sve vrste pomoći i uplate koje se očekuju u ovoj i narednoj nedelji:

  • Kao što je predsednik Aleksandar Vučić najavio, svi srednjoškolci u Srbiji dobiće jednokratnu novčanu pomoć od 10.000 dinara. Ovaj novac će im u narednih 10 dana isplatiti lokalne samouprave, a uplata će i ovog puta ići preko roditelja
  • Svi studenti koji uzmu studentsku karticu dobiće na tom računu u Banci poštanska štedionica po 1.000 dinara
  • Podsećam da će penzioneri 30. novembra dobiti jednokratnu novčanu pomoć od 20.000 dinara
  • Lica koja su korisnici prava na “tuđu negu i pomoć” će 1. decembra dobiti po 10.000 dinara

Prošle godine mladima od 16 do 29 godina je dva puta isplaćeno po 100 evra, potom još 5.000 dinara, da je ove godine majkama dece do 16 godina isplaćeno po 10.000 dinara za svako dete.

"Bolje stojimo u ova dva meseca, nijedan od targeta ne ugrožavamo. Imamo pet milijardi evra na računu i zato hoćemo da pomognemo. Do sada nismo ciljali grupu srednjoškolaca, pokazujemo da su nam važni i pokazujemo snagu naših javnih finansija“, rekao je Mali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.