Jagma za kvadratima na srpskoj planini, ponuđači nude dvostruko više

Jedna od najposećenijih planina u Srbiji pokazala se kao odlična lokacija za investitore.

Izvor: RINA
Podeli
Foto: RINA
Foto: RINA

Kvadrati na planinama samo niču; "Zlatibor izgleda kao Žarkovo, neko to voli" VIDEO

Tako je za 14 parcela na Zlatiboru površine od četiri do 64 ara, bilo tri puta više ponuđača koji su ponudili duplo veće cene od početnih.

"Primera radi za parcelu od 400 metara kvadratnih početna cena bila je 4,4 miliona dinara, a ponuđač je ponudio iznos od više od 9 miliona, za parcelu od 1.501 metar kvadratni početna cena bila je 52,5 miliona, a ponuđeno je više od 96 miliona, dok je za najveću parcelu površine od 6.400 metara kvadratnih čija je početna cena bila 224 miliona, ponuđač ponudio 561 milion dinara. Ovu su preliminarni podaci, budući da je postupak još u toku zbog zakonskih rokova“, saopštila je Informativna služba opštine Čajetina.

Raspisan tender za nove gondole u Srbiji

Dodatnom interesovanju investitora i skoku cena doprinelo je i puštanje u rad zlatiborske Gold gondole koja je za nekoliko meseci od otvaranja oborila sve rekorde posećenosti.

"Sama najava projekta, podigla je cene zemljišta u ovom delu Zlatibora od 10 do 30 odsto, a sa završetkom i puštanjem Gold gondole u rad, cena je duplirana. To je od velikog značaja za sve naše meštane. Ono što je bio naš cilj, a koji upešno ostvarujemo zahvaljujući ovakvim projektima, jeste da što više ljudi ostaje na Zlatiboru, da ne idu u velike gradove", rekao je za Rinu predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 180 idi na stranu