Rešenje (ni)je na vidiku: Agencije traže da se polise produže za tri meseca VIDEO

Ministar turizma Rasim Ljajić najavio je da će već ove sedmice prve turističke agencije dobiti polise osiguranja i tako steći uslove da nastave rad.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 15.10.2020.

13:38

Rešenje (ni)je na vidiku: Agencije traže da se polise produže za tri meseca VIDEO
Foto: Depositphotos, sashr

Međutim, direktor Jute Aleksandar Seničić kaže za Prvu TV da još uvek nije pronađeno rešenje za nastavak rada turističkih agencija.

Seničić je rekao da osiguravajuće kuće još uvek čekaju pozitivan odgovor svojih reosiguravača.

On dodaje da turističke agencije insistiraju da se postojeće polise produže za tri meseca i u tom periodu pronađe trajno rešenje.

Da podsetimo, osiguravajuće kuće su od 1. oktobra odbile da osiguravaju aranžmane zbog prevelikog rizika. Bez tih polisa, agencije nisu mogle da produže licence da bi nastavile s radom.

"Ovog trenutka, mislim da nisu rešenje polise na godinu dana koje bi koštale u nekim paušalnim iznosima u hiljadama evra, jer posle nemamo sedam meseci, pomoć nije stigla do turističkih agencija. Veoma je teško da u ovim momentima kada nemamo likvidnost obećamo da ćemo platiti neke visoke premije", kazao je Seničić za Prvu TV.

Opširnije u video prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

23 h

Podeli: