"Ne smeju da kažu ko je imao najsnažniji rast"

Predsednik Srbije Aleksnadar Vučić rekao je da razume zašto u Hrvatskoj pišu protiv njega i da je razlog to što Srbija ima tri puta veću stopu rasta od njihove.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 10.06.2020.

09:52

Foto: Epa, KOCA SULEJMANOVIC

Predsednik je danas rekao da Srbija želi dobre odnose sa Hrvatskom, ali da razume zašto svakog dana pišu nešto protiv njega, i da razlog leži u tome što Srbija ima tri puta veću stopu rasta od njihove.

Vučić je na TV Pink rekao da niko nije preneo u Hrvatskoj podatke Evropstata po kojima je Srbija prva u regionu po stopi rasta BDP.

"Ne smeju da kažu ko je imao najsnažniji rast. Ja ih razumem, ako svaki dan pišu protiv mene", kaže Vučić, a povodom jednog jutrošnjeg teksta iz hrvatske štampe o tome da će pobediti nadmoćno, kaže da u tom tekstu nema doslednosti.

"To su ljudi koji su govorili da prevratnički Beograd samo što ne zbaci Vučića, a sada kažu da će Vučić pobediti premoćno. Sustina je u tome da gledaju može li Srbiji da se desi nešto lošije da bi bili vodeći u regionu, a već tri godine im ne ide. Srbija raste duplo većom stopom, a 2021. prvi put će imati veći BDP od Hrvatske", ukazuje Vučić.

Nema sumnje i da EU mnogo pomaže Hrvatskoj, kaže on, ali ističe da je važno da mi verujemo u Srbiju i radimo. Od kako smo promenili paradigmu da možemo da uspemo, mnogo smo uradili, ističe predsednik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija ostaje bez goriva?

Ukrajina sve više uništava rafinerije nafte unutar Rusije, smanjujući moskovske zalihe i izazivajući skok lokalnih cena.

15:08

4.5.2024.

1 d

Podeli: