Država da olakša rad poljoprivrednim proizvođačima

Beograd -- Ujedinjena demokratska Srbija pozvala je državne organe da iznađu rešenje kojim bi se u što većoj meri olakšao rad poljoprivrednih proizvođača.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Depositphoto, SashaKhalabuzar.
Foto: Depositphoto, SashaKhalabuzar.

UDS zahteva "maksimalno pojednostavljenje" procedure izdavanja dozvola za kretanje, tako što će se posedovanje legitimacije poljoprivrednog gazdinstva smatrati dovoljnim dokumentom.

Zaposleni na poljoprivrednom gazdinstvu, kako se navodi, pravo kretanja trebali bi da imaju na osnovu dozvole poljoprivrednog gazdinstva. "Takođe, izdavanje dozvole za kretanje bi trebalo da bude omgućeno i uz priložen vlasnički list o posedovanju poljoprivrednog zemljišta ili Ugovor o zakupu sa vlasnikom takvog zemljišta", navodi se u saopštenju UDS-a. Kako navode iz tog udruženja, najnovije mere u borbi protiv pandemije koronavirusa "ne smeju dovesti do prestanka poljoprivredne proizvodnje, koja je osnovna životna delatnost desetina hiljada porodica u Srbiji". "Prethodnih dana je sistem izdavanja dozvola za kretanje poljoprivrednih proizvođača bio preopterećen i u nekim trenucima je bilo nemoguće podnositi zahteve", piše. Ujedinjena demokratska Srbija je politički savez koji čine Srbija 21, Vojvođanski front predvođen LSV, Stranka moderne Srbije i Građanski demokratski forum.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 159 idi na stranu