Prvi partizan privremeno obustavlja proizvodnju

Fabrika municije Prvi partizan iz Užica od sutra privremeno obustavlja rad do 21. aprila zbog poteškoća u poslovanju u uslovima vanrednog stanja.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 31.03.2020.

12:49

Prvi partizan privremeno obustavlja proizvodnju
Foto: Ilustracija, Depositphotos, EvgeniyQ

To je za Tanjug izjavio generalni direktor Prvog partizana Dobrosav Andrić.

"Svih 1.620 radnika biće na kolektivnom godišnjem odmoru, koji ćemo spojiti sa uskršnjim praznicima. Ekonomski ništa ne gubimo, a bezbednosno mnogo dobijamo", kaže Andrić i naglašava da u fabrici nema zabeleženih slučajeva radnika inficiranih koronavirusom.

Andrić objašnjava za Tanjug da se fabrika municije odlučila na taj potez zbog otežanog transporta svoje robe, kao i problema sa repromaterijalom, jer su, kaže, mnogi dostavljači obustavili rad.

"Očekujemo da nam sirovine potrebne za dva izvozna posla koja su u toku stignu krajem aprila, tako da je obustava rada do tada bila jedino logično rešenje",rekao je Andrić za Tanjug.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Svet

"Nećemo ometati snabdevanje ruskim gasom"

Moldavija neće ometati isporuku ruskog gasa kroz svoj region Transistriju nakon što ugovor o tranzitu sa Ukrajinom istekne ove godine, izjavio je juče moldavski ministar energetike Viktor Parlicov.

7:56

8.5.2024.

1 d

Podeli: