Srbija

Petak, 20.03.2020.

12:35

"Snabdevenost redovna, nema nedostatka životnih namirnica"

Snabdevanje u Srbiji se i danas odvija redovno, maloprodajni objekti su dobro popunjeni i nema nedostatka osnovnih životnih namirnica.

Izvor: B92

Foto: Printskrin/PKS

To je izjavio sekretar Udruženja za trgovinu Privredne komore Srbije Žarko Malinović, koji je dodao i da postoji blagi pad tražnje u odnosu na vikend, koji je bio rekordan.

Rekao je da je dogovoreno da se značajan deo maloprodajne mreže stavi u funkciju snabdevanja naših najstarijih sugrađana, i to nedeljom od 4 do 7 časova ujutru.

"Bitno je da u tom periodu samo najstariji sugrađani dolaze u maloprodajne objekte. Mi ćemo u saradnji sa drugim nadležnim organima veoma insistirati na tome", rekao je on, prenosi Privredna komora Srbije.

Poručio je i da ne treba gomilati zalihe, da će biti dovoljno za sve.

"Male trgovine i trgovinski lanci dostavljaju PKS koji deo mreže i koje radnje će raditi. Uradićemo jasnu analizu kako bi snabdevenost omogućili svima", rekao je on.

Rekao je i da je važno da svi u lancu snabdevanja od malih pekara i mlekara nesmetano mogu tokom noći da obavljaju poslovnu funkciju i dostavljaju robu do maloprodajnih objekata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nećemo ometati snabdevanje ruskim gasom"

Moldavija neće ometati isporuku ruskog gasa kroz svoj region Transistriju nakon što ugovor o tranzitu sa Ukrajinom istekne ove godine, izjavio je juče moldavski ministar energetike Viktor Parlicov.

7:56

8.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

10 h

Svet

Uvode novu novčanicu: Inflacija uzima danak

Zbog dramatičnog skoka inflacije u Argentini poslednjih meseci vlada u Buenos Ajresu povećala je veličinu svoje najveće novčanice u opticaju sa 5.000 na 10.000 pezosa, koja vredi oko 10 dolara.

14:39

9.5.2024.

5 h

Podeli: