Kinezi završavaju na Koridoru 11 - šta se otvara do Nove godine

Deonice Koridora 11 od Obrenovca do Uba i od Lajkovca do Ljiga, na kojima su angažovane kineske kompanije, biće završene do kraja godine.

Srbija

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 10.12.2018.

14:45

Kinezi završavaju na Koridoru 11 - šta se otvara do Nove godine
Foto: Thinkstock

"Dosadašnja saradnja sa Kinezima je bila veoma uspešna i nadam se da će biti još bolja", izjavio je direktor Koridora Srbije Zoran Babić na međunarodnoj konferenciji Beogradski strateški dijalog, pod nazivom "Inicijativa pojas i put na Balkanu", koja se održava u Palati Srbija.

On je rekao da će deonica Obrenovac - Ub biti potpuno završen do Nove godine, dok će deonica Lajkovac - Ljig biti završena do tada do petlje Ljig, dok će mašinsko opremanje tunela Brančići biti završeno u prvom kvartalu naredne godine.

Podsetio je da deonicu Surčin - Obrenovac takođe radi kinska kompanija i da će ona biti završena do kraja 2019. godine. Na toj deonici se nalazi most preko Save i Kolubare i na njemu su već ugrađeni stubovi i nosači, rekao je Babić i istakao da će taj most biti karaktrističan ne samo za Srbiju već i za ovaj deo Evrope.

Babić je rekao da bi deonica Koridora 11 Preljina - Požega, zajedno sa Kinezima, trebalo da počne da se gradi u martu 2019. i da će biti veoma teška za gradnju.

Naveo je da je imperativ da se završi Koridor 10 i da se u Grdeličkoj klisuri ušlo u jedan odsto preostalih radova, tako da se vodi borba za svaki metar asfalta.

Babić je rekao da tu imamo sada, od ukupno 26 km, više od 25 km auto-puta pod asfaltom. "Prošle godine u Grdeličkoj klisuri nismo imali nijedan metar pod asfaltom."

Što se tiče istočnog kraka Koridora 10, sve do tunela Bancarevo je pod asfaltom, a od tog tunela do Crvene Reke u dužini od sedam kilometara je pod asfaltom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

7 d

Podeli: