Srbija

Ponedeljak, 23.07.2018.

16:25

"Nema naplate za ulazak vozilom u parkove prirode"

Javno preduzeće "Srbijašume" saopštilo je da je stavilo van snage deo Odluke o naknadama za korišćenje parkova prirode

Izvor: Beta

Foto: Thinkstock, ilustracija

Reč je o delu koji se odnosi na naplatu naknade za ulazak motornim vozilom u zaštićena područja kojima upravlja to preduzeće.

Kako se navodi, reč je o parkovima prirode Zlatibor, Radan, Stara planina, Golija, Sićevačka klisura i drugim zaštićenim područjima kojima upravlja JP "Srbijašume".

"U zaštićenim područjima u kojima je upravljač, od kojih su neka ustanovljena 2001. godine, poput Parka prirode Golija, i 2009. godine, poput Parka prirode Stara planina, JP 'Srbijašume' ne vrši naplatu naknade za ulazak motornim vozilom u zaštićeno područje", piše u saopštenju.

Dodaje se da je odlukama o naplati naknada, lokalno stanovništvo izuzeto od plaćanja naknade za prolazak motornim vozilom kroz zaštićeno područje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Svet

Uvode novu novčanicu: Inflacija uzima danak

Zbog dramatičnog skoka inflacije u Argentini poslednjih meseci vlada u Buenos Ajresu povećala je veličinu svoje najveće novčanice u opticaju sa 5.000 na 10.000 pezosa, koja vredi oko 10 dolara.

14:39

9.5.2024.

1 d

Podeli: