Srpski start-ap među 15 najboljih, investitori zainteresovani

Srpski start-ap Solagro sa inovativnom presom za reciklažu ušao je u 15 najboljih od ukupno 300 evropskih timova takmičenju u Pragu.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.06.2018.

16:48

Srpski start-ap među 15 najboljih, investitori zainteresovani
Foto: Thinkstock

Na finalu pred preko 200 predstavnika industrije i investicionih fondova, Solagrov tim koji čine Nemanja Janić, Marko Kaličanin i Đorđe Đorđević, zainteresovao je investitore iz Grčke, Mađarske i Bugarske, sa kojma će nastaviti dalje pregovore oko plasiranja proizvoda na tržište EU, što je veliki uspeh za Srbiju, jedinu zemlju izvan EU koja je imala predstavnika na takmičenu PowerUp, navodi se u saopštenju.

Solagrova pametna presa je mašina za presovanje limenki koja zajedno sa aplikacijom „Solagro – budućnost reciklaže“ čini inovativni sistem za reciklažu koji ovaj proces pretvara u zanimljiv i inspirativan sadržaj za korisnika. Pametna presa komunicira sa korisnicima objašnjavajući im kako da recikliraju, a nakon završetka procesa poklanja korisniku određeni kod koji je potrebno uneti u mobilnu aplikaciju, koja ga konvertuje u poene. Kada sakupi dovoljno poena korisnik osvaja neku od vrednih nagrada koje obezbeđuju Solagrovi partneri.

Inače, prvu nagradu u vrednosti od 30.000 evra osvojio je startap Zubax Robotix iz Estonije, drugu od 10.000 evra WellParko iz Litvanije, a treću u iznosu od 5.000 evra Neuron Soundware iz Češke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: