Za 10 ćemo znati: Šinama od NBG do Brda za 10 min.

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da će 22. januara biti otvorene ponude za postavljanje šina na Mostu preko Ade.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 12.01.2018.

10:45

Za 10 ćemo znati: Šinama od NBG do Brda za 10 min.
Foto: Thinkstock

Vesić je za RTS kazao da je reč o investiciji vrednoj dve milijarde dinara, koja će omogućiti povezivanje tramvajima Novog Beograda i Banovog brda.

U narednih nekoliko dana se, kaže, očekuje i potpisivanje ugovora za izradu urbanističko-arhitektonskog rešenja za Stari savski most čime će se stvoriti uslovi za raspisivanje tendera i odabir izvođača radova.

"Nastavićemo i rekonstrukciju Trga Republike, Nušićeve, širićemo pešačku zonu, počeće rekonstrukcija Kneza Miloša, najpre trotoara, a iduće godine će se raditi i podzemni parking ispod same ulice", pojasnio je on.

Predstoji i rekonstrukcija celog poteza od Ruzveltove do Kalemegdana, raspisaćemo tender za tunel koji će počinjati kod sadašnje autobuske stanice a završavati kod Pančevačkog mosta i nastavićemo radove na obilaznici, istakao je Vesić.

On je rekao da je Direkcija za gradjevinsko zemljište završila tender za izgradnju kanalizacije u Batajniici i trenutno je u toku izbor izvođača za investiciju vrednu 380 miliona dinara.

"Tu je i otvaranje ponuda za vodovodnu mreža u Grmovcu”, navodi gradski menadžer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: