"Imamo, biće veće plate, ali da ne licitiramo"

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da ima prostora da se odobri povećanje plata prosvetarima, ali da još ne može da precizira za koliko.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 31.08.2017.

11:32

Foto:Thinkstock

"Imamo suficit u budžetu. Mi završavamo analize sa Ministarstvom finansija, a isto tako razgovaramo sa MMF-om. Da ne bi sada licitirali, da ne bude rekli smo tri a biće pet ili rekli smo sedam, a biće šest... Mi kao vlada to ne želimo da radimo", rekla je Brnabić na zajedničkoj konferenciji sa ministrom prosvete u Vladi Srbije.

Ona je podsetila da je država 2014. godine ušla u fiskalnu konsolidaciju, da su zaposlenima u javnom sektoru smanjene plate za 10 odsto, ali da je sa poboljšanjem fiskalnih rezultata, plate povećavane.

U dva navrata prosveta je imala povećanje od četiri i šest odsto, dok je u zdravstvu bilo povećanje sedam odsto. U državnoj upravi povećanja nije bilo, podsetila je Brnabić.

"Ova i prethodna vlada rekle su da je fokus na obrazovanju. I to smo ispratili najvećim povećanjem plata koje je bilo moguće u prosveti", zaključila je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: