Etihad šalje spisak, u Er Srbiji višak zaposlenih

Er Srbija je od novog menadžmenta "Etihada" dobila spisak sa 100 prekobrojnih od ukupno 1.600 zaposlenih u "Er Srbiji", piše "Politika".

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 29.08.2017.

09:49

Etihad šalje spisak, u Er Srbiji višak zaposlenih
Foto: Tanjug, arhiva

Pre nekoliko nedelja i predsednik Nadzornog odbora "Er Srbije" Siniša Mali potvrdio da će 30 zaposlenih dobiti otkaz.

Kako prenosi beogradski list, poslodavstvo "Er Srbije" je od novog menadžmenta "Etihada" dobilo procene o viškovima i uštedama koje moraju da naprave.

Osim otkaza, dodaje "Politika", postoji i ideja da se deo letačkog osoblja pošalje na neplaćeno odsustvo, kako bi smanjili troškove.

List navodi da u "Er Srbiji" nisu jasno odgovorili na njihovo pitanje hoće li 100 zaposlenih biti proglašeno tehnološkim viškom.

"Odluka o eventualnom smanjenju broja zaposlenih u kompaniji, koju mogu da donesu Nadzorni odbor i izvršni menadžment kompanije, još nije doneta", naveli su iz "Er Srbije" za "Politiku".

Iz "Er Srbije" dodaju da se zbog uticaja sezonskih faktora, broj zaposlenih u avio-industriji povećava i smanjuje tokom godine.

"Osim toga, inovacije i različiti kratkoročni projekti, takođe, mogu da utiču na promene broja zaposlenih u kompaniji", ističu iz "Er Srbije".

Kao primer navode uvođenje širokotrupnog aviona "erbas A330", čarter-letove tokom letnje sezone, kao i uvođenje takozvane "sabre", potpuno nove IT platforme za prodaju i rezervaciju karata.

U zavisnosti od složenosti procesa i vremena potrebnog da se projekti u potpunosti primene, zavisi i dužina angažovanja stručnjaka, kažu u "Er Srbiji" za "Politiku".

Beogradski list navodi da predsednik Nadzornog odbora kompanije Siniša Mali u ponedeljak nije odgovarao na njihove pozive.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

12 h

Podeli: