Kažu, Grčka će biti paprena, idemo li ipak?

Čak i da cene u Grčkoj drastično skoče, turiste iz Srbije to neće mnogo potresti.

Srbija

Izvor: B92, Vesna Bjeliæ

Sreda, 10.05.2017.

14:01

Kažu, Grčka će biti paprena, idemo li ipak?
(Foto: Thinkstock.com)

Kako su nam rekli iz turističkih agencija, interesovanje za letovanjem u toj zemlji još je i veće ove godine i nikakva najava šokantnih cena koje ih tamo mogu dočekati neće imati mnogo uticaja.

Podsetimo, mediji su preneli da su grčke vlasti zbog novih uslova MMF i mera štednje pojačale kontrolu ugostiteljskih objekata i trgovinskih radnji, što bi, kako se navodi, rezultiralo povećanjem cena za oko 20 odsto.

"Ne očekujemo nikakve otkaze aranžmana, nema razloga za to“, rekao je za B92 Biz Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije - Juta.

Kako je istakao, nema uopšte značajnog povećanja cena, pogotovo ne u onom delu Grčke u kome se Srbi tradicionalno odmaraju.

Seničić kaže da je primećeno povećanje cena od oko pet odsto, ali objašnjava da je to primećeno u većim hotelskim kapacitetima s četiri i pet zvezdica, koji su podigli cene, ne zbog usklađivanja s PDV, nego zbog većeg interesovanja.

"Grčka i dalje ostaje broj jedan za srpske turiste i ove godine očekujemo pet odsto više ljudi iz naše zemlje. Odnosno između 600 i 650. 000 onih koji će putovati u Grčku preko turističkih agencija“, kaže on.

Proverili smo i kod nekih turističkih agencija kako se prodaju aranžmani:

"Nama prodaja ide savršeno, a očekujemo da ćemo imati interesovanje do kraja sezone“, kaže Sanja Milović, brend menadžer u agenciji Flaj flaj.

"Nismo primetili nikakvo pomeranje u tom smislu, niti očekujemo otkaze, niti imamo takav fidbek od klijenata“, rekla je ona.

Kako je istakla, i ako bude pomeranja cena, očekuju da će njihovi klijenti odabrati Grčku,"pre svega kao bezbednu destinaciju, što je primarno, a onda i zbog nivoa usluge na koju su navikli“.

Iz Argusa kažu da nisu imali upite te vrste i da ne očekuju promenu cene, naročito ne u privatnim smeštajima, gde su aranžmani već ugovoreni unapred.

Kako su nam rekli, cene bi u tom smislu mogli da podignu jedino hoteli.

A što se tiče poskupljenja hrane, oni u agenciji zasad nemaju takve informacije, ali kažu da i ukoliko dođe do povećanja, to neće uticati na naše ljude da se predomisle i odustanu od brčkanja u grčkom moru jer – "pretežno i nose hranu odavde“.

U ovoj agenciji se ne žale na intenzitet prodaje aranžmana i dodaju da je i kod njih ove godine interesovanje za Grčku veće.

A ako Grci podignu cene, pišite nam u komentarima – da li će vas to navesti da odustanete od letovanja u Grčkoj?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

8 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: