Svima po "fijat 500L" od građana BG-a

Beograd -- Predstavnici grada Beograda uručili su 12 vozila prestoničkim domovima zdravlja, za čiju je nabavku iz gradskog budžeta izdvojeno 16 miliona dinara.

Izvor: B92, Beta
Podeli
Foto: Grad Beograd
Foto: Grad Beograd

Nakon primopredaje vozila, gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da je to najveća nabavka vozila za domove zdravlja u poslednjih nekoliko godina i da je to dokaz toga koliko je gradska vlast posvećena unapređenju primarne zaštite.

"Ova vozila će se koristiti kako bi se što pre stizalo do pacijenata, za kućna lečenja i sve druge usluge koje imaju za cilj poboljšanje zdravstvene zaštite u Beogradu. Hitna pomoć će takođe dobiti deset vozila i to je rezultat štednje kojom novac želimo da uložimo tamo gde je najvažnije, a to su upravo domovi zdravlja”, kazao je Mali.

“Vozila fijat 500L proizvode se u Srbiji, a na ovaj način dajemo posao i našim radnicima u Kragujevcu, tako da je to spoj lepog i korisnog. To isto činimo i sa proizvođačem autobusa Ikarbus, jer im na taj način dajemo mogućnost da zarade svoje plate i obezbede svoje porodice", rekao je Mali.

Kako se navodi u saopštenju gradske uprave, Mali je najavio da će obići svaki dom zdravlja u gradu i podsetio da je samo za radove u 16 domova zdravlja uloženo više od 60 miliona dinara.

"Grad Beograd je tokom protekle godine za unapređenje uslova rada u domovima zdravlja uložio više od 270 miliona dinara, vodeći računa o tome da svi građani Beograda dobiju ravnopravan tretman", rekao je gradonačelnik.

On je podsetio da se trenutno gradi ambulanta u Malom Mokrom Lugu, da će uskoro biti otvorena ambulanta u Jajincima, a da naredne godine sledi izgradnja objekata u Borči, Ugrinovcima i drugim naseljima, kako građani ne bi dugo putovali i satima čekali na pomoć lekara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 263 idi na stranu