Gašić u FAP-u: Pitajte Sertića za SISU

Priboj -- Ministar odbrane Bratislav Gašić nagovestio je da nije pronađeno rešenje za prodaju FAP-a i da će iz te fabrike biti izdvojen deo koji će raditi remont vozila.

Izvor: Beta, Tanjug
Podeli

"Dogovorili smo se sa poslovodstvom FAP-a i Sektorom za materijalne resurse Vojske Srbije da vrlo brzo urade biznis plan za remont vojnih vozila u FAP-u. Mi time izražavamo čvrstu nameru da sačuvamo kapacitete FAP-a jer naša vojska ima veliki broj FAP-ovih vozila", rekao je ministar odbrane Bratislav Gašić.

Precizirao je da izrada tog biznis plana znači da se jedan deo FAP-a izdvoji, sa određenim brojem radnika, da se napravi ekonomska održivost procesa remonta i proizvodnje delom u FAP-u i sa takvim rešenjem, kaže ministar, da se izađe pred vladu.

On je dodao da dva ranije odabrana strateška partnera iz inostranstva nisu iskazali dovoljnu zainteresovanost za kupovinu FAP-a.

Na pitanje novinara da li to znači i da finska kompanija SISU neće kupiti FAP, Gašić je rekao da "on to ne može da kaže i da to treba pitati predstavnike Ministarstva privrede".

Gašić je istakao da je tokom dana stigla "lepa vest o potpisivanju ugovora sa jednom partnerskom državom" po kome će njoj biti isporučeno 30 novih kamiona sa raketnim bacačima i zato je vrlo važno da menadžment i zaposleni u FAP-u maksimalnom ozbiljnošću pokažu da mogu da prate realizaciju i tog ugovora.

On je dodao da je FAP-u danas predat i jedan kamion za remont i da se čeka elaborat pribojske fabrike koji će, ukoliko zadovolji visoke standarde Vojske Srbije, značiti potvrdu opredeljenosti tog preduzeća u restruktuiranju za sveobuhvatnu i kvalitetnu saradnju sa Vojskom Srbije.

Predstavnici Vojske Srbije i Fabrike automobila iz Priboja potpisali su ugovor vredan 113 miliona dinara o isporuci 10 kamiona u 2016. godini.

strana 1 od 291 idi na stranu