EPS: Ni dinar na crno

Beograd -- Elektroprivreda Srbije (EPS) ni dinar nije isplatila "na crno", a Vlada Srbije odobrila je sve rashode EPS-a, saopštilo je danas to javno preduzeće.

Izvor: Beta
Podeli

Ugovori o sponzorstvu sa sportskim savezima potpisani su pred kamerama u prisustvu ministara prethodne Vlade, o leta 2012. godine, a nova Vlada Srbije nije osporila Godišnji plan poslovanja kojim je to bilo predvidjeno", navodi se u saopštenju EPS-a povodom "pisanja pojedinih medija" o izveštaju Državne revizorske institucije o poslovanju EPS-a za 2012. godinu

U Godišnjim programu poslovanja EPS, pored ostalog, sadržane su sve pozicije prihoda i rashoda u skladu sa Statutom EPS-a, pa i sponzorstva i donacije, navodi se u saopštenju.

"Davanjem saglasnosti Vlade na Godišnji program poslovanja 8. novembra 2012. godine, odobrene su, iako naknadno, i sve planske pozicije prihoda i rashoda EPS-a, uključujući i planove nabavki", naveo je EPS.

Sve pomenuto potpisalo je prethodno poslovodstvo na čelu sa Dragomirom Markovićem, saopštio je EPS.

"EPS je sve vreme poslovao u skladu sa Godišnjim planom poslovanja, na koji je Vlada na kraju ipak dala saglasnost i ni jedna stavka nije osporena", navodi se u saopštenju.

strana 1 od 419 idi na stranu