Privreda na gubitku, rešiti embargo

Beograd -- Predsednik PKS Miloš Bugarin kaže da je privreda Srbije izgubila 13 miliona dolara od kada je vlada KiM uvela embargo i nada se da će se to ubrzo promeniti.

Izvor: Tanjug
Podeli

Bugarin dodaje da bi jedna od prvih tema u nastavku dijaloga Beograda i Prištine trebalo da bue biti embargo u prometu robe iz Srbije na Kosovo i problem carinskog pečata i da se kroz razgovore dođe do odgovarajućeg rešenje.

On je podsetio da je PKS, tri do četiri dana nakon uvođenja embarga prištinske administracije na promet robe iz Srbije na Kosovo, uputila pismo komesaru EU za proširenje Štefanu Fileu u vezi sa tim problemom.

Bugarin je napomenuo da su pisma upućena Fileu osim PKS potpisale i tri poslovne asocijacije - poljoprivrednika, AmCham i Savet stranih investitora.

"Odgovor smo dobili šest - sedam dana kasnije i u tom pismu se jasno daje na znanje da će se potruditi da se institucionalno, kroz dijalog nađe adekvatno rešenje kako bi se razrešio problem carinskog pečata", naveo je on.

Bugarin je dodao da je PKS slična pisma uputila i predstavnicima izvršne vlasti i resornih ministarstava u Srbiji i da očekuju što skorije rešenje tog problema jer je to vrlo važno za srpsku prviredu.

strana 1 od 391 idi na stranu