Svet 0

07.05.2024.

11:22

Niče novi grad: "Nazvaćemo ga po predsedniku"

Egipatski biznismen i vođa sinajske milicije Ibrahim al-Organi najavio je izgradnju novog grada u Egiptu i to samo 15 kilometara od palestinskog grada Rafa koji predstavlja poslednje utočište Palestinaca u razrušenoj Gazi.

Izvor: Klix.ba

Niče novi grad: "Nazvaćemo ga po predsedniku"
EPA-EFE/DIVYAKANT SOLANKI

Podeli:

Organi je ujedno i vlasnik građevinske kompanije "Sons of Sinai" koja je glavni izvođač radova za Egipat kada je reč o projektima koji se tiču Sinajskog poluostrva.

Na događaju koji je organizovan u sredu, Organi je predstavio projekat brojnim javnim ličnostima i političarima, a predsednik Egipta Abdel Fata el-Sisi proglašen je za počasnog predsednika grupacije, prenosi Kliks.

"Danas gradimo i razvijamo se. Prvi koji će dobiti stanove u ovom gradu biće porodice palih boraca u borbi protiv terorizma", rekao je Organi te je poručio kako će grad dobiti naziv po predsedniku Egipta - Sisi siti.

Iako govornici konferencije nisu direktno komentarisali izgradnju grada, član građevinske grupacije Abdalah Salem Gahama izjavio je kako egipatska plemena moraju da zaborave sporove i da stanu iza rukovodstva.

"Poruka gradnje ovog grada će biti i poruka za one koji sumnjaju u nameru države da razvije Sinaj kao i onima koji žele da Sinaj bude rešenje za izraelski rat u Gazi", poručio je.

Inače, vlasnik Organi grupacije pod lupom je vlasti od početka rata u Gazi zbog prevelikih naknada koje njegove kompanije naplaćuju Palestincima koji beže od rata u Egipat.

Kako piše Middle East Eye, jedna od njegovih kompanija, zaradila je najmanje 118 miliona dolara od palestinskih izbeglica u poslednja tri meseca.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

2 h

Podeli: