Svet 2

07.05.2024.

12:26

"Monstrum" nosi sve pred sobom: Biće uništeni FOTO/VIDEO

U centralnom delu Sjedinjenih Američkih Država, koji je poznat po razornim tornadima, ovogodišnja sezona tornada je potpuno drugačija od svih prethodnih.

Izvor: Jutarnji.hr

"Monstrum" nosi sve pred sobom: Biće uništeni FOTO/VIDEO
Shutterstock/g images

Podeli:

Uočeni neobični vrtlozi koji neočekivano menjaju pravac ili ukrštaju svoje putanje i tako dva puta udare u isto područje vrlo su retki i potpuno neočekivani.

Najnovija vest stiže iz države Oklahome, gde je zabeležen tornado širine 1,6 kilometara. Važno je napomenuti da je "monstrum" naneo ogromnu štetu. Vetrovi su duvali brzinom od 250 km/h.

Nacionalna meteorološka služba izdala je upozorenje za "izuzetno opasnu situaciju" za delove zemlje do utorka do 5 sati ujutro po lokalnom vremenu.

"Oklahoma će biti uništena", napisali su lokalni stanovnici na društvenim mrežama.

Policija u Bartlsvilu u Oklahomi saopštila je da je tornado bio širok "jednu milju" (1,6 km), prema objavi TV meteorologa Kolina Majersa.

Prema prvim informacijama, ima povređenih, ali je u ovom trenutku nemoguće navesti tačan broj žrtava. Posebno je teško pogođen grad Barnsdal sa oko 1.000 stanovnika.

Treba reći i da meteorološka služba Oklahome, zbog čestih tornada, ovu pojavu retko kvalifikuje kao "posebno opasnu situaciju",  ali ovoga puta ona i jeste posebno opasna.

Prema pisanju Njujork tajmsa, nekoliko ljudi je hospitalizovano, a desetine vozila hitne pomoći su na terenu. Veliki delovi Oklahome su bez struje.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: