Region

Četvrtak, 25.06.2020.

11:50

RS kupila tri ruska helikoptera za MUP

Republika Srpska kupila je tri ruska helikoptera "Ansat" za potrebe policije, a prvi će biti dostavljen Srpskoj u septembru, rekao je Milorad Dodik.

Izvor: Tanjug

RS kupila tri ruska helikoptera za MUP
Foto: EPA,SERGEI ILNITSKY

Dodik, koji je juče boravio u Moskvi na Paradi pobede, rekao je za agenciju RIA Novosti da je ta nabavka realizovana uprkos, kako je naveo, svim pritiscima zapadnih partnera da je spreče.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske u januaru je objavilo izbor dobavljača helikoptera za oko 22 miliona evra, a kao jedini ponuđač navedena je kompanija "Ruski helikopteri".

Reč je o tri "Ansat" laka helikoptera.

Dostava lakih helikoptera iz ruskog grada Kazanja očekuje se u septembru ove godine i maju naredne i januaru 2022. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Svet

Uvode novu novčanicu: Inflacija uzima danak

Zbog dramatičnog skoka inflacije u Argentini poslednjih meseci vlada u Buenos Ajresu povećala je veličinu svoje najveće novčanice u opticaju sa 5.000 na 10.000 pezosa, koja vredi oko 10 dolara.

14:39

9.5.2024.

1 d

Podeli: