"Ti genijalci koji misle da je cena niska, neka kupe PKB" VIDEO

Državni sekretar Ministarstva privrede Dragan Stevanović izjavio je da je početna cena za PKB određena po Zakonu o privatizaciji.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 14.08.2018.

10:00

Foto: Thinkstock

Stevanović je za Prvu TV podsetio da taj zakon nalaže da početna cena iznosi 50 odsto procenjene vrednosti kompanije. U slučaju PKB-a to je 104 miliona evra, što je polovina od procenjenih 208 miliona evra.

“Ja bih voleo da ti što misle da je cena niska uzmu da plate tu cenu i da konačno završimo priču sa PKB-om. Naravno da cena nije niska. U ovom trenutku imamo procenjenu vrednoist od 208 miliona evra i početnu cenu shodno Zakonu o privatizaciji 50 odsto od procenjene”, naveo je on.

“Kada dođe do nadmetanja i kad se proces okonča imaćemo realnu vrednost PKB-a. To što je država odredila minimalnu cenu ne znači da neko sutra ne može da plati milijardu, dve ili pet milijardi dolara, ali ti genijalci koji smatraju da je cena niska zamolio bih da oni kupe i da nastave poslovanje”, kazao je Stevanović.

Prema njegovim rečima, za sada je jedan zainteresovani otkupio privatizacionu dokumentaciju za PKB, a vremena ima do 20. septembra. “Očekujem da bude utakcima kao što je slučaj sa RTB Borom”.

Što se tiče drugog pokušaja prodaje MSK, ona je okončana aneuspešno 10. avgusta. “Na žalost se ni drugi put niko nije javio uprkos činjenici da smo imali razgovore sa poetencijalnim kupcima i bilo je i pisama o zainteresovanosti. Sreća je da MSK radi pozitivno na srednji rok za državu i za radnike postoji održivost, ali dugoročno očekuje ga novi vlasnik i tražićemo potencijlne investiture”, kazao je Stevanović.

“Azotara naravno mora u stečaj, istorijski gubici su katastrofalni i tekuće poslovanje je negativno. 200 miliona evra ima obaveza i nema načina da se to razreši na drugi način, za Azotaru je stečaj spas. Radnici će svi uzeti socijalni program”, kazao je Stevanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Svet

"Nećemo ometati snabdevanje ruskim gasom"

Moldavija neće ometati isporuku ruskog gasa kroz svoj region Transistriju nakon što ugovor o tranzitu sa Ukrajinom istekne ove godine, izjavio je juče moldavski ministar energetike Viktor Parlicov.

7:56

8.5.2024.

1 d

Podeli: