Fijati iz Srbije u svet preko Bara

Sredinom naredne godine, preko Luke Bar će početi izvoz automobila italijanskog Fijata, koji će biti montirani u kragujevačkoj fabrici.

Izvor: B92

Nedelja, 20.11.2011.

04:41

Default images

Izvršni direktor kompanije Luka Bar Slobodan Pajović kaže da su "gosti iz Italije posetili Luku Bar, obišli skladišni prostor koji je određen za lager automobila i uverili se da je luka potpuno spremna da odgovori svim zahtevima u vezi ovog posla".

On kaže da je planirano da se za prve dve godine preko Luke Bar pretovari u proseku po 50.000 vozila.

"Plan je da u narednim godinama broj pretovarenih automobila ide uzlaznom linijom. To će zahtevati dolazak dva do tri broda sedmično, da bi se u četvrtoj i petoj godini dostigao pretovar od oko 200.000 automobila", kaže on.

Na pitanje koliki prihod od ovog posla zajednički očekuju njegovi realizatori u Crnoj Gori - Luka Bar, Željeznica i špediteri, Pajović kaže da je to, u ovom trenutku, teško predvideti.

"Za očekivati je da zbirni prihodi na godišnjem nivou budu između dva i tri miliona evra u toku prve dve godine rada. Nakon četiri ili pet godina, prihod bi, po sadašnjim računicama, dostigao osam do deset miliona evra", smatra direktor Luke Bar i dodaje da ni taj, niti bilo koji drugi posao, ne može biti ugrožen odnosom zaposlenih "koji bi imao karakter neprofesionalnosti".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: